Babacsomagok az ezeréves határnál

A Katolikus Karitász pelenkával, csecsemőruhával, babaápolási szerekkel ajándékozott meg kisgyermekes családokat.

Az ezeréves határnál is babacsomagokat adott át a Katolikus Karitász. Gyimesbükkön tizenhárom olyan családot ajándékozott meg a segélyszervezet, pelenkával, csecsemőruhával, babaápolási szerekkel, melyek magyarnak nevelik gyermeküket. A gyakorlati segítségnyújtás mellett a Katolikus Egyház segélyszervezete száz évvel a hazánkat megcsonkító trianoni békediktátum után, jelképesen is köszönetet mond azoknak a családoknak, akik egy évszázad múltán is őrzik magyarságukat.

Trianon századik évfordulóján a Katolikus Karitász több a történelmi Magyarország határvidékén fekvő településen, Kárpátalján, Erdélyben és a Délvidéken ad át babacsomagokat, olyan családoknak, melyek őrzik és továbbadják magyar identitásukat.

Az erdélyi Gyimesbükkön tizenhárom családot keresett meg a segélyszervezet, Salamon József plébános atya és a helyieket jól ismerő polgármester jelölt, Olteán Péter segítségével.

Kecskés László, a Karitász Orvosmissziójának projektvezetője elmondta: „Az Orvosmisszió keretein belül azokat a településeket kerestük meg korábban, amelyek a magyar határtól földrajzilag távol, legkevésbé elérhető helyeken vannak. Így kerültek a látókörünkbe azok a családok is, akiket most a babacsomaggal támogatunk. Olyan édesanyákat kerestünk meg, akik 2020-ban adtak életet gyermeküknek, vagy az év hátralévő részében születik meg a családban a baba. A gyakorlati segítségnyújtás mellett a babacsomagok átadásával a száz évvel a hazánkat megcsonkító trianoni békediktátum után, jelképesen is köszönetet mondunk azoknak a családoknak, akik egy évszázad múltán is őrzik magyarságukat.”

Az átadáson meghatódott várandós és kisgyermekes édesanyákkal találkozott a Karitász. Egyikük így fogalmazott: „Azért is nagy segítség a csomag, mert első babát várunk. Nem is nagyon tudtam volna, mit kell vásárolni.” A program keretében a kezdő édesanyákat a segélyszervezet egyik orvos önkéntese online tanácsadással is segíti.

Szöveg: Katolikus Karitász

Képek: Katolikus Karitász/Vermes Tibor

A+ A-

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató