Gyümölcs- és Zöldségnap Somogyhatvanban

Felzárkózó települések programunkon belül a gyermekekhez szerettük volna közelebb hozni a gyümölcsöket és a zöldségeket, így meghívtuk őket egy játékos ismeretterjesztő napra.

A tartalmas, új élményekkel és ízekkel teli napon a gyermekek megismerkedhettek számos ismert és kevésbé ismert fajtájú gyümölccsel és zöldséggel. Kivétel nélkül végigkóstoltak mindent, volt, aki itt találkozott először például aszalt gyümölccsel. Nagyon ízlett nekik az aszalt vörösáfonya, amit kevésbé ismertek, a másik nagy kedvenc a banán volt.

A nap második feladata nem volt más., mint egy joghurtos gyümölcssaláta elkészítése. Az egészséges életmód jegyében, közösen készítettük el. Natúr joghurtot, nyers gyümölcsdarabokat és mézet használtunk hozzá. Pillanatok alatt kiürült a nagy tál, annyira ízlett nekik.

A délután kedvencei a különféle ügyességi játékok voltak. Gyümölcsös és zöldséges memóriajátékot játszottunk, azután pedig bekötött szemmel kellett megköstolni a gyümölcsöket. A legkisebbeket a labdajátékok kötötték le legjobban, melyek során különböző szabályok szerint zöldség vagy gyümölcs nevet/fajtát kellett mondani. A fiúk akkor voltak a legboldogabbak, amikor energialevezetésként focival zártuk a napot. 

Szöveg és fotó: Katolikus Karitász

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató