Három és félezer kilométernyi segítség vírusjárvány idején

A Győri Egyházmegyei Karitász a FORD KKE Kft. jóvoltából, a Nemzeti Humanitárius Tanács és a Katolikus Karitász közreműködésével egy Ford Mondeo Hybrid kocsit kapott használatra a tavasz folyamán

A 2020. márciusában Magyarországra is megérkező koronavírus-járvány különleges kihívás elé állította a segélyszervezeteket. A Győri Egyházmegyei Karitász a FORD KKE Kft. jóvoltából, a Nemzeti Humanitárius Tanács és a Katolikus Karitász közreműködésével egy új állapotú Ford Mondeo Hybrid Kombi típusú személygépkocsit kapott használatra a tavasz folyamán, ami jelentősen megkönnyítette szervezet segítő munkáját.

A járvány miatt nehezen mozduló rászorulók érdekében több helyi önkéntes csoportnak is e gépkocsi segítségével szállítottak tartósélelmiszer-dobozokat, szájmaszk-alapanyagot és egyéb eszközöket a Győri Egyházmegye területén.

A járművel összesen 3419 kilométernyi utat tettek meg a szolgáló szeretet jegyében, mely a járvány első hullámának elmúltával visszakerült a forgalmazó kötelékébe. A Győri Egyházmegyei Karitász ezúton is hálásan köszöni a felajánlást.

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász / Kállai Márton

Forrás: Győri Egyházmegyei Karitász

A+ A-

Képgaléria

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató