Kályha adomány rászoruló családoknak

A Karitász támogatásának köszönhetően négy családban adja az otthon melegét vadonatúj kályha, egy további családban a Nyíregyházi Egyházmegye jóvoltából sparhelt mellett melegedhetnek vagy készíthetik el az ételt a családtagok.

A Nyíregyházi Egyházmegye területén jó néhány olyan család él, ahol a téli hideg házon kívül tartása nehezen megoldható – a kevés tűzifa, a magas gáz- vagy áramárak vagy épp a hiányzó fűtőtest okán. Az egyházmegyei karitászhoz így a fűtéssel kapcsolatos kérések folyamatosan érkeznek.

A munkatársak a tűzifa igény kielégítésével igyekeznek segíteni. A Katolikus Karitász országos központja jóvoltából az ünnepek előtt érkező, négy darab, 5 kilowattos, vegyes tüzelésű, új kályhát is olyan helyre szállították, ahol valóban szükség van fűtőtestre. Kálmánháza, Máriapócs és Kántorjánosi mellett Nyírturára is vittek kályhát.

Az egyházmegye az adomány kályhák mellett egy sparheltet ajánlott fel egy szükséget szenvedő családnak.

Az átadást az egyházmegyei karitász igazgatója, dr. Oláh Tamás és munkatársai, valamint a települések karitász csoportjai (a máriapócsi csoport vezetője, Lőrincz Péter és a kálmánházi csoport vezetője, Szécsiné Kristóf Júlia) bonyolították. A kályha mellé tartósélelmiszer-adományokat is átnyújtottak a segítetteknek.

Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra/Nyíregyházi Egyházmegye

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató