Kaposváron zárult az Egymillió csillag a szegényekért

A „Tárjátok ki szíveteket” adventi segélyprogram-sorozat keretében zajló jótékonysági akciót több mint 300 helyszínen rendezték meg országszerte december 2. és 9. között.

 

A rendezvénysorozat alkalmával minden nap egy kiemelt program is megrendezésre került, amelyen színes programokra, jótékonysági koncertekre és közösségi gyertyagyújtásokra várták az érdeklődőket, a segíteni szándékozókat. Több helyszínen – főtereken, adventi vásárokban, templomok előtt – a Karitász önkéntesei a járókelőkkel együtt formáltak mécsesekből szívet és a Karitász jelét, a lángoló keresztet a nélkülözőkkel való sorsvállalást jeleként.

A szolidaritási hét idén Pécsen indult el és Kaposváron zárult ünnepélyes keretek között. Kiemelt rendezvény volt még Nyíregyházán, Szentesen, Baján és Budapesten és Kalocsán is.

Fiatalok és idősebbek egyaránt bekapcsolódtak és meggyújtották a maguk mécsesét az ország minden táján. A gyertyákért felajánlott adományokból a Karitász a hátrányos helyzetűek téli megsegítésére fordítja. Ételosztások, élelmiszercsomagok, kályhák és tűzifa nyújt majd valódi segítséget családok százainak.

A figyelemfelhívó program lezárulta után is folytatódik a Katolikus Karitász adventi adománygyűjtése „Tárjátok ki a szíveteket” címmel, amelyhez 1356-os adományvonal hívásával és online adományozással is lehet csatlakozni a Karitász honlapján, valamint december 21-ig az angyalbatyu ajándékgyűjtés is zajlik, amelyekkel gyermekek karácsonyát segíthetjük szebbé tenni!

Az Egymillió csillag a szegényekért akció 1998-ban Franciaországból indult el Európában. Hazánk 2008-tól vesz részt önállóan ezen szolidaritás-akcióban. Az „egymillió csillag” akcióban ma már 15 ország vesz részt. Az akció célja világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé.

Katolikus Karitász

A+ A-

Képgaléria

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató