Karitász adomány Sárosdra

A Covid pár évvel ezelőtti berobbanásával nem csak a mindennapi és szociális életünk, egészségünk, hanem az adományok határon kívüli eljuttatása is veszélybe került az Egyházmegyei Karitászok munkájában.

Az azóta eltelt három év alatt lehetetlenné vált a jól bevált kapcsolatok újraépítése, így a Karitász megfelelő raktározás híján sokszor nem tud ruhaadományt elfogadni, mert nincs lehetőség sem a tárolásra, sem a folyamatos szállításra. Éppen ezért örömteli az a kapcsolat, amely a közelmúltban épült ki az egyházmegye mezőföldi kistérségében.

A Sárosdi Roma Önkormányzat sokrétű feladatot lát el helyben. Felkarolja a hátrányos kisebbségi családokat, adományt juttat el számukra, hivatalos kérelmeket segít kitölteni, foglalkozások keretében épít megtartó közösségeket. A településen kevés a munkalehetőség, sok a rászoruló, a társadalom perifériájára szorult család, így minden segítségre nagy szükség van helyben.

Barkóczi Attiláné, önkormányzati munkatárs közbenjárásával a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász a májusi aranyat érő, de kitartóan szakadó eső ellenére sikeresen szállított húsz zsák használt gyermekruhát Sárosdra adományként, melyet a kisebbségi önkormányzat oszt majd szét a rászoruló családok körében.

Örömteli esemény volt egyúttal, hogy két nehéz sorsú kismama nyert el sikeres DM Pelenka pályázatot Gabriella segítségével, így egyúttal ők is átvehették a fél évre szóló pelenka adományt az Egyházmegyei Karitásztól.

Borbélyné Somogyi Szilvia

Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató