Kárpátaljai gyerekek jutalomkirándulása

A Karitászt Támogató Alapítvány és a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszervezet közös együttműködésének eredményeképpen a kárpátaljai szórványban tanuló gyermekek az 1848/49-es szabadságharc 170. évfordulója alkalmából egész éves programsorozaton vehettek részt.

A „Talpra magyar!” elnevezésű programsorozaton résztvevő 150 gyerek a Felső-Tisza-vidék és Szolyva magyar iskolái és vasárnapi iskolásai közül került ki. A három kategóriában helyezést vagy eredményes részvételt elért gyerekeket egy kétnapos budapesti kirándulással jutalmaztuk.

2018. november 11-14. között 38 gyerek (Kőrösmező, Rahó, Técső, Bustyaháza, Visk, Huszt és Szolyva településekről) és 8 kísérőtanár két napot tölthetett el Budapesten. A résztvevőknek lehetőségük volt belépni a Csodák Palotájába, ahol az Öveges teremben egy igazi tudományos bemutatót láthattak és rengeteg érdekes ismeretterjesztő kísérletet próbálhattak ki a gyerekek, megcsodálhatták a Parlamentet, a Szent István-bazilikát, ahol Virágh András orgonaművész koncertjének lehettek részesei. Meglátogatták a Fővárosi Állatkertet és sétálhattak a Budai Várban. A Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársai felelevenítették az 1848/49-es szabadságharc eseményeit, amely méltóképpen zárta a rendezvénysorozatot.

A kiránduláson résztvevő gyerekek és pedagógusok ajándékcsomagokat vettek át Écsy Gábor országos karitászigazgatótól, míg az összes többi résztvevőnek, akiknek nem volt lehetőségük eljönni a kirándulásra, (mintegy 150 gyerek részére) édességekből álló ajándékcsomagokat küldött a szervezet.

A programot a Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatta.

Katolikus Karitász/Takács Mária, a KMPSZ szórványprogram felelőse

Képek: Stelli Enikő és Takács Mária

A+ A-

Képgaléria

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató