Kisvonattal Börgöndpusztára - őszi kirándulás a Szent Kristóf Ház fiataljaival

Bizonyára mindannyian emlékszünk még gyermekkorunkból azokra az alkalmakra, amikor kisvonattal utaztunk. Ez ma is nagy örömet jelent a Szent Kristóf Házban élő fiatalok számára.

Kihasználva a meleg őszi időjárást, a városban működő kisvonattal Börgöndpusztára látogattunk az ottani állatsimogatóhoz. Már a beszállás is izgalmasra sikerült, ugyanis az 50 résztvevőnek meg kellett találni a megfelelő helyet a járművön. Mivel több kerekesszékes ellátottunk is velünk tartott, az ő „helyfoglalásukban” bizony több erős férfi közreműködésére volt szükség.
Az utazás közben megtekinthettük a város ismert épületeit, majd elhagyva azokat rátértünk a Börgöndpusztai bekötő útra és megérkeztünk úti célunkhoz.

A délelőtt során körbejártuk a kifutókat, közelről megnéztük, megfigyeltük és megsimogattuk az ott élő állatokat. Érdekes volt látni, hogy melyik fiatal hogyan közelített a szabadon mozgó, de nagyon békés állatokhoz. Többen bátrabbak, kezdeményezőbbek voltak, így néha már az állatok próbáltak kitérni előlük. Talán a túlságos szeretet megnyilatkozás miatt? De azt is érdekes volt látni, ahogyan a félénkebb fiatalokhoz közelítettek az állatok, szép lassan, mintha bátorítanák őket. Sokféle ismert és eddig ismeretlen emlős, és szárnyas állatot láthattunk, majd a közeli horgásztó körbesétálása során a vízben élő halakkal, teknősökkel is találkozhattunk.

A sok nézelődés, séta és a meleg idő bizony elfárasztotta a társaságot, ezért kétszeresen is jól esett a hűs étteremben elfogyasztott ebéd. Hazainduláskor ismét „birtokba vettük” a kisvonatot és élményekkel gazdagodva utaztunk vissza a Szent Kristóf Házba. Kirándulásunk Székesfehérvár MJ Város Önkormányzatának pályázati támogatásával valósult meg.

Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató