Legyen öröm az iskolakezdés a Délvidéken is

Több mint 60 kisdiák kapott tanszertámogatást a Katolikus Karitásztól

Tanszereket és ábécéskönyvet is kaptak a délvidéki elsőosztályosok. A Katolikus Karitász „Legyen öröm az iskolakezdés” akciójában a hátrányos helyzetű gyermekeket segítő Lurkóházak, a Szabadkai Nagycsaládos Egyesület iskolakezdői és a muzslyai elsős kisdiákok kaptak ajándékot.

Több mint 60 kisdiák kapott vízfestéket, gyurmát, zsírkrétát és színes ceruzát, továbbá a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak és a Tankönyvellátó támogatásának köszönhetően jelképes ajándékként egy magyar olvasókönyvet is az iskolakezdésre. Összesen öt településen, Szabadkán, Muzslyán és azokon a településeken, ahol Lurkóház található, Hajdújárásban, Dreán, Óbecsén részesültek támogatásban a rászoruló elsősök.

Katolikus Karitász 2017-ben kiterjesztette a határon túliak számára is az iskolakezdő segélyakcióját. A szervezet azokat az iskolásokat kívánja támogatni, akik a történelmi Magyarország területén élnek, s 100 évvel a trianoni döntés után, a szórvány magyarságban is őrzik identitásukat, ápolják a hagyományokat. A jószándékú adományozóknak köszönhetően Kárpátalján idén több, mint 200 diák kapott iskolatáskát, tanszereket, eszközöket.

A segélyprogramhoz szeptember 15-ig lehet még csatlakozni:

 Mi mennyit ér?

A Katolikus Karitász célja, hogy az országos összefogás során mintegy 10000 gyermeknek segíthessenek még az iskolakezdés előtt és a tanév elején. Ehhez kéri a szervezet a jószándékú adományozók felajánlásait, hogy közösen minél több gyermeknek segíthessenek.

 

Katolikus Karitász

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató