Nyuszibatyu akció - Nem várt sikerek

A Pécsi Egyházmegyei Karitász és a Pécsi Állatkert idén is készült húsvéti ajándékgyűjtésre, melyet a koronavírus ugyan átformált, de a lelkes felajánlásoknak köszönhetően nem maradt el.

A Pécsi Állatkert és a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász a tavalyi évben rendezte meg először Nyuszibatyu ajándékgyűjtő akcióját Húsvét alkalmával. A program célja az volt, hogy a nélkülöző családok és gyermekeik ne csak Karácsonykor, hanem Jézus feltámadásának ünnepén, Húsvét idején is támogatást kaphassanak ajándékok formájában.

A 2019-es együttműködés nagy sikerrel zárult, hiszen nagy mennyiségű, ruha, mesekönyv, édesség és gyermekjáték érkezett az Állatkert aulájába. A kooperációval idén is szeretett volna mindkét intézmény örömet szerezni a nélkülöző családoknak, így 2020-ban is előkészítették az eseményt. A 2020-as Nyuszibatyu program sajtótájékoztatójára március 11-én még sor került, a március 14-től április 13-ig rendezett gyűjtés azonban már meghiúsult. A covid-19 vírus és a rendeletek következtében, a program elmaradt, hiszen a Pécsi Állatkert is bezárni kényszerült kapuit. A szervezetek nagy meglepetésére azonban ennek ellenére is érkeztek ajándékok, plüss játékok, könyvek és egyéb adomány felajánlások az Állatkert csarnokába. A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász múlt héten szállította el a felajánlott tárgyakat az Állatkertből, és ugyan Húsvét után, de mielőbb megajándékozza a gyermekeket az ajándéktárgyakkal.

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász és a Pécsi Állatkert ez úton is szeretné kifejezni háláját, köszönetét, hogy a program meghiúsulása ellenére mégis sok felajánlás érkezett!

Forrás: Pécsi Egyházmegye

A+ A-

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató