Segélyszállítmányok Herszonba és Lvivbe

Április folyamán a Katolikus Karitász munkatársai két alkalommal is Ukrajnába látogattak, hogy humanitárius szállítmányokkal segítsék az ott élők helyzetét.

Április elején a magyar Katolikus Karitász a Szlovák Katolikus Karitásszal és a Kárpátaljai Szent Márton Karitásszal összefogva három teherautónyi segélyszállítmányt vitt ki Herszonba, az ukrajnai fronthoz közeli városba. A Budapesttől majdnem 2000 km-re fekvő település lakóihoz a Karitászok együttműködése révén élelmiszer, higiéniai eszközök, tisztálkodószerek, hálózsákok, takarók, valamint egészségügyi eszközök érkeztek.

Két héttel később csapatunk ismét útnak indult, s ez alkalommal a lvivi (lembergi) egyházmegyei Karitászhoz látogatott el a magyar Katolikus Karitász országos igazgatója, Écsy Gábor atya. A három tonnányi élelmiszert, hálózsákokat, és higiéniai eszközöket tartalmazó segélyszállítmány átadása mellett ukrajnai gyermekek magyarországi táborozásáról és további együttműködésről egyeztettek.
A szervezet lvivi raktárát tavaly ősszel dróntámadás érte, így különösen hasznos volt az adományok utánpótlása. Ez a találkozás is tovább erősítette bennünk, hogy a távolság és az idő múlása miatt ne felejtsük el a szükséget szenvedőket!

 

 

 

 

Katolikus Karitász - Caritas Hungarica

A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató