Összefogás a szegényekért

Tartósélelmiszer-csomagokat, valamint tisztítószereket osztanak ki a napokban a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász önkéntesei a rászorulóknak.

A Katolikus Karitász a vírushelyzeti segélyprogramja részeként az elmúlt hetekben 30 millió forint értékű, 3100 doboznyi élelmiszersegéllyel támogatta országszerte a rászorulókat. Szijártó László atya, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója és önkéntesei a napokban összesen 192 élelmiszercsomagot osztanak ki az egyházmegye területén. Nemrég Pápán jártak, ahol többek között a Szent Anna-plébánia, valamint a csóti Szent Mihály Karitászcsoport számára adtak át a felajánlásokból, amiket az aktívan működő plébániai karitászcsoportok osztanak tovább a családoknak, egyedülállóknak.

Szijártó László atya a Veszprémi Naplónak nyilatkozva elmondta, a tíz kilogrammos csomagok mindennapi tartós élelmiszert – egyebek mellett száraz tésztát, konzerveket, olajat, lisztet, kakaóvajat – tartalmaznak. Ősszel jobban fel tudtak készülni a járvány második hullámára. A Katolikus Karitász egyébként egész évben folyamatosan oszt tartós élelmiszert a budapesti központnak, magánszemélyeknek és cégeknek köszönhetően. Legutóbb a Henkel cég ajánlott fel tisztítószereket – mosószert, tusfürdőt, sampont, szappant – több millió forint értékben, amivel nagyjából ezer családot támogathattak.

– A vírushelyzet megmutatta, hogy valóban van bennünk jó és segítő szándék, mert nagy összefogást tapasztaltunk mindkét hullámban. Több kisebb-nagyobb vállalkozás keres meg minket valamilyen formájú segítségnyújtással. A tisztítószerekre a higiéné szempontjából most különösen is szükség lehet – emelte ki Szijártó László atya,

Forrás: VEOL

A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató