Rendkívüli segítség Húsvét küszöbén

Száz család ünnepi asztalát gazdagította a Győri Egyházmegyei Karitász

Kacsacombból, sajtból, almából és változatos tartósélelmiszerekből álló csomagot juttatott el a Győri Egyházmegyei Karitász 2021. márciusában mintegy száz családnak, hogy az immár egy éve tartó koronavírus-járvány árnyékában segíthesse Húsvét megünneplését.

Március 18-án Csornáról keresett fel minket Családi János, a Hanság-Fertőmenti Szövetkezet elnöke, hogy tavalyi, nagy mennyiségű almalé-adománya után ezúttal csaknem 7200 kg étkezési almát ajánljon fel szervezetünknek. A Katolikus Karitász jóvoltából további 450 db fagyasztott kacsacombot, illetve 150 db felezett trappista sajtot kaptunk, és megszerveztük, hogy a rendelkezésre bocsátott, hűtőházból származó adományok a szomszédos egyházmegyei karitász-szervezetek és társintézményeink bevonásával egy héten belül eljussanak a rászorulókhoz. A családoknak szánt segélycsomagot ezen kívül a március 12-13. között a győri ALDI élelmiszerüzletben általunk gyűjtött tartósélelmiszer-dobozokkal egészítettük ki. A járványügyi előírások betartásával személyesen adtuk át a rendkívüli egységcsomagokat, melyben nagy segítséget nyújtott számunkra a győri Brenner János Hittudományi Főiskola.

Külön öröm volt számunkra, hogy az adományok válogatásában, csomagolásában és rakodásában a járványügyi előírások betartása mellett mintegy negyven fiatal önkéntes vett részt, akik Iskolai Közösségi Szolgálat keretében segítettek szervezetünk központjában, a győri Apor Vilmos Házban.

Az adományként kapott almából nagyobb mennyiséget juttattunk társintézményeinknek: a Pannonhalmi Egyházmegyei Karitásznak, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitásznak, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak, a Veszprémi Főegyházmegyei Karitásznak, a Győri Egyházmegyei Papi Otthonnak, a Brenner János Hittudományi Főiskolának, a győrújbaráti Márton Lakóotthonnak, a mosonmagyaróvári Kistérségi Egyesített Szociális Intézménynek, a győri Hajléktalanszállónak, a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézménynek, a budapesti Szent Lujza Idősek Otthonának és Szent Ferenc-kórháznak, illetve csornai és mosoni karitász-csoportunknak.

A fentieken túl az idei nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés során a járvány ellenére összesen 5,5 tonna élelmiszert tudtak szétosztani helyi karitász-csoportjaink, plébániai közösségeink a rászorulók számára, szebbé téve ezzel számukra Húsvét ünnepét. Ezúton köszönjük adományozóink és önkénteseink nagylelkű segítségét!

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

 

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató