Tízezer támogatott iskolás a cél

Néhány nap múlva becsengetnek az első tanítási órákra. A Katolikus Karitász augusztus 5-én Legyen öröm az iskolakezdés névvel segélyakciót hirdetett, hogy minél több gyermeknek és családjaiknak tudjon segítséget nyújtani az iskolakezdéshez. Az eddig beérkezett támogatásokból országszerte megkezdődött a támogatások átadása.

2021. augusztus 25-én, szerdán Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója Drávaiványiban harmincöt elsős diáknak adta át az iskolatáskákat. Écsy Gábor elmondta: „A Katolikus Karitász országszerte 16 egyházmegye 800 településén támogat családokat ezekben a napokban. Az eddig beérkezett támogatásokból a karitászcsoportok és az egyházmegyei központok összeállítják a csomagokat, a vásárlási utalványokat és személyesen adják át a családoknak.” Hozzátette: „itt Drávaiványiban még a jég is komoly károkat okozott. Szeretnénk a figyelmet azoknak a támogatására irányítani, akiknek megsérültek a házaik, ahol családfők vesztették el munkájukat, vagy ahol sok gyermek számára kell előteremtenie a szülőknek az iskolához szükséges eszközöket.”

A Katolikus Karitász augusztus elején indított segélyprogramjának eredményeként idén mintegy tízezer gyermek számára tervez segítséget nyújtani. A segélyszervezet önkéntesei folyamatosan állítják össze az iskolatáskákat, tanszercsomagokat és beiskolázási utalványokat. Szeretnék a munkát a tanév első hónapjaiban is folytatni, a családok mellett állni ezekben a nem könnyű napokban.

A segélyszervezet az Ormánság 38 hátrányos helyzetű településén igyekszik segítséget nyújtani a rászoruló embereknek, négy Jelenlét Ponton is az egész tanévben igyekeznek a családok mellett állni.  Dr. Boros Julianna, a Végtelen lehetőség program szakmai vezetője elmondta: „Tudjuk, hogy sok családnak jelent komoly anyagi megterhelést a tanévkezdés. Tudjuk, hogy sok olyan gyermek él itt, aki valamiben különlegesen tehetséges, s a mi feladatunk is, hogy támogassuk ezeknek a talentumoknak a kibontakozását.A most átadásra kerülő utalványok és iskolatáskák mellé mindennapi jelenlétünket, munkánkat és személyes szeretetünket is igyekszünk adományként adni az itt élő gyermekeknek.”

Szerdán hét, drávaiványi környéki „Felzárkózó település” első osztályt kezdő kisdiákjainak kaptak iskolatáskákat, az elkövetkező napokban pedig a Karitász munkatársai a térség további 13 településén 128 rászoruló gyermekhez juttatnak el iskolatáskát, valamint vásárlási utalványokat.

A segélyprogramhoz szeptember 15-ig lehet még csatlakozni:

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató