Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Nagyböjti élelmiszergyűjtés a templomokban

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén március 27. és április 3. között rendezi meg a Karitász közreműködésével a nagyböjti élelmiszergyűjtési akciót a templomokban. A püspökök körlevelét az alábbiakban közöljük.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén március 27. és április 3. között rendezi meg a Karitász közreműködésével a nagyböjti élelmiszergyűjtési akciót a templomokban. A püspökök körlevelét az alábbiakban közöljük.

Kedves Testvérek!

A Katolikus Karitász az elmúlt évben családok ezreit segítette országszerte krízissegélyekkel és tűzifaakcióval. Ám a családok érdekében még nagyobb összefogásra van szükség.

A nagyböjtben különösen is időszerű mindannyiunk számára a segítségnyújtás, hiszen a húsvétra való lelki előkészületünket a szentmise szavai szerint így kell alakítanunk: „most többet imádkozzanak, buzgóbban gyakorolják az irgalmasság tetteit, s az újjászületés szentségei által az istengyermekség teljességére jussanak.” Ebben a szellemben kérjük a testvérek segítségét.

Ezúttal nem perselygyűjtésre buzdítjuk a testvéreket, hanem arra, hogy szerény lehetőségeikhez mérten tartós élelmiszerrel járuljanak hozzá a Katolikus Egyháznak a család évében meghirdetett akciójához. Ezzel az Egyház hagyományát elevenítjük fel, hiszen az első századok keresztényei a kenyértörésre magukkal vitték a szegényeknek szánt adományaikat. Az ő példájukat követve, kérjük, hozzák el a szentmisékre tartósélelmiszer-felajánlásukat és tegyék a templomban erre kijelölt helyre. A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg közöttünk.

Ezt megtehetik a jövő heti vasárnapi szentmiséken és az azt követő hétköznapokon, március 27-től április 3-ig. Adományaikat a karitász munkatársai juttatják el a rászorulókhoz.

Jézus szavai biztassanak bennünket az összefogásra és a tevékeny segítség megnyilvánulására: „Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek” (Mt 25,40).

Hálásan köszönjük minden kedves testvér jó szándékú adományát, amellyel szeretnénk elérni, hogy kevesebb legyen a könny a szegénység, a nélkülözés miatt.

Budapest, 2011. nagyböjt

a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

 

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008