Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Gyulafehérvári együttműködési tábor


Tapasztalatszerzés céljából összesen tizenöt Karitász önkéntes és munkatárs vett részt a Gyulafehérvári Caritas VI . képzési táborában, amely 2009. július 13-19. között Szovátán került megrendezésre. Részvételünk célja az volt, hogy a részvételből tanulva felkészüljünk az első magyarországi tábor szervezésére.

A képzési tábor célja az önkéntesek mozgósítása, támogatása olyan eszközökkel, módszerekkel, amelyek segítségével ők is segíteni tudnak másoknak abban, hogy felfedezzék az élet értelmét, szépségét és örömeit, hogy minőségibb életet tudjanak élni, ismerjék jogaikat és éljenek lehetőségeikkel.  A csodaszép békés hegyi környezet ölén a mindennapos szentmisék, közös imák, kiscsoportos munkák, előadások, játékok, tábortűz, meghitt beszélgetések, kézműves foglalkozások, kirándulás, a fergeteges buli: mind megannyi eszköz arra, hogy önkénteseink megerősödjenek abban, hogy feltöltődve, tapasztolatokat szerezve felelős keresztényként hagyhatnak nyomokat a világban, hogy Isten jóságának, szeretetének a megvalósítói lehetnek.

A Gyulafehérvári Caritas a 2009-es évet az Esélyegyenlőség évének nyilvánította, így az önkéntes tábor során ezt a központi témát dolgozták fel a résztvevők, a következő területekre tekintve: előítélet, tolerancia, emberi méltóság, fogyatékosok, férfi-nő egyenjogúság, hátrányos helyzetű gyerekek, bántalmazottak.

Ezen a nyáron hatodik alkalommal kínáltak lehetőséget a plébániai közösségekben és egyházi civil szervezeteknél tevékenykedő önkéntesek számára egy egyhetes tartalmas együttlétre.

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008