Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Árvíz


A 2010 évi borsodi árvizet követő munkálatok amelyek 520 ingatlan helyreállítását foglalták magában – 2011 évben fejeződtek be. Ezen munkák kisebb részénél a felméréseket, az átadásokat és a művezetést mi végeztük el. Építőmesteri munkákat végeztettünk nyolc településen, hatvankilenc objektumon. Ezen idő alatt zajlott a Hollóházi óvoda földcsuszamlás elleni megerősítése és az ezzel járó rekonstrukciós munka. Itt tetőfedést is végeztettünk 502 000,- Ft értékben, valamint a teljes beruházás szaktanácsadása, művezetése, műszaki átadásaátvétele volt az elvégzett feladat.

2011-es utómunkálatok az árvíz után:

Az év második felében a Katolikus Karitász 4 utólagosan bejelentkezett ingatlan teljes, illetve részleges helyreállítását vállalta 25 millió forint értékben, mivel ezen ingatlanok az árvízben rongálódtak meg, lakhatatlanná nyilvánították őket, de az állami keretből nem került sor az újjáépítésükre. Ennek során egy ház teljes szerkezetkész újjáépítését, egy épület tetőhelyreállítását és belső rekonstrukcióját, egy ingatlan részleges lebontását és újjáépítését végeztette el helyi szakemberekkel a Karitász 2011 szeptembere és decembere között.

Ezen kívül még egy-egy utólagosan kárt szenvedett házat állítatott helyre az Karitász megbízásából a szerződött kőműves szakembergárda Ónodon és Halmajon. Ónodon egy – az árvíz során károsult család – szívátültetett gyermekének körülményein segítettünk, az ingatlan helyreállításával, ami kifestéssel, és aljzatcserével járt az egészségügyi előírásoknak megfelelően.

Három családnak, akiknek a háza olyan mértékben sérült, hogy a helyreállítás nem lett volna  gazdaságos új ingatlant vásároltunk: Perén 2 család, Nagykinizsen 1 család jutott új házhoz.

2011. április 2-án 11 órakor ünnepi hálaadó szentmisét mutatott be Ternyák Csaba egri érsek a felsőzsolcai római katolikus templomban, hogy Isten áldását kérje az elvégzett munkára és  mindazokra, akik munkájukkal, adományukkal, imáikkal segítették a karitász tevékenységét. A hálaadó szentmisén részt vettek az árvízkárosult települések polgármesterei, lelkipásztorai és lakói, valamint a Katolikus Karitász vezetői.

A tél folyamán Felsőzsolcán, Ónodon és Sajóládon 1,5 millió forint értékben közel 50 tonna tűzifát osztott szét a Katolikus Karitász az árvízkárosult családoknak.

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008