Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

EU Élelmiszersegély

A Katolikus Karitász 5. éve vesz részt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kiírt EU Élelmiszersegély programban. Évek óta az ÁTI DEPO Zrt.-vel kötünk raktározási szerződést a segélyszállítmányok tárolására és mozgatására. Az ország különböző területein lévő, az MVH által ellenőrzött és jóváhagyott, hűtést nem igénylő termékek tárolására alkalmas raktárakba érkeznek a
tartós élelmiszerek. Segélyszervezetünk az ún. csillagpontos elosztási rendszert alkalmazza. Nagy teherbírású kamionokkal kiszállíttatjuk az árut a raktárból egy osztópontra. Egy rakodásra, és több gépkocsi parkolására alkalmas lerakodóhelyet keresünk (pl. parkoló vagy Tüzép telep) ahová kisebb autókkal érkeznek a környező helységekből a karitász önkéntesek vagy az önkormányzat dolgozói. Ott rakodják át a településenkénti mennyiségeket és viszik el saját falujukba, ahol 4 napon belül kiosztják a rászorulóknak az élelmiszersegélyt, valamint aláíratják az átvett mennyiségről szóló  dokumentumot (kiosztási adatlap).

A 2011. évi EU Élelmiszersegély program keretében 686 település rászorulóinak juttatott élelmiszersegélyt a Katolikus Karitász. Az I. fordulóban kiosztott mennyiség: 1.066.962,12 kg, a II. fordulóban: 958.533,84 kg. Az éves összes kiosztott mennyiség: 2.025.495,96 kg volt. Ez a mennyiség 84 db 24 tonnás kamiont, és több kisebb teherautó rakományt jelent!

A tavalyi évhez képest (1,806 tonna), az idei évben 219 tonnával, azaz 13%-kal több élelmiszert
osztottunk szét.

Az I. fordulóban 27 féle terméket, a II. őszi fordulóban 24 féle terméket osztottunk, vagyis lisztet, köztük vitaminozott lisztet, különböző tésztaféléket köztük diabetikus és szénhidrát csökkentett tésztákat is, C-vitamin készítményt, instant italport, pirított tarhonyát, étolajat, borsó- és kukoricakonzervet, vaníliás karikát, mézes jellegű puszedlit, krémmel töltött kekszet.

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008