Te is érintett vagy!

Játék, szerencsejáték, játékszenvedély, szerencsejáték-szenvedély hasonló fogalmak mégis óriási különbségek vannak közöttük. A formájukban, folyamatukban, a rá szánt időben és a következményekben is.

Tovább

Szenvedélybetegségek

A szenvedélybetegség vagy más néven addikció valamilyen szertől, viselkedéstől való kóros függőség, amely során a személy elveszti a kontrollt a szerhasználat vagy a viselkedés felett, és amelynek káros

Tovább

Játék és függőség

A játékok különböző formáival az emberek nagyobb része él, igaz, nagy eltérések mutatkoznak annak formájában és mértékében.

Tovább

A szerencsejáték-függő „totója”

A szakirodalom és a tapasztalatok alapján összeállított tipikus szerencsejátékos „életút” 13 + 1 pontban

Tovább

Húsz kérdés neked

Felmerült benned, hogy többet foglalkozol a szerencsejátékokkal, mint kellene vagy a játék már túl sok idődet veszi el, kényelmetlen következményei is vannak, netán károkat okoz neked?

Tovább

„Játékosok”

Az alábbiakban egy sszociális munkás által leírt esetet mutatunk be, hogy átláthatóbb legyen, milyen élethelyzetek, következmények, nehézségek bújnak meg játékfüggő szó mögött.

Tovább

Hová fordulhatsz?

A szenvedélybetegséggel foglalkozó szervezeteknek, intézményeknek egészen különböző formái, elnevezései vannak, amely a különböző ellátási formák és fenntartók miatt alakultak ki.

Tovább

Milyen segítséget kaphatsz?

Tanácsadás, információnyújtás, egyéni konzultációk, csoportos foglalkozások, önsegítő csoportok

Tovább

Játékosvédelmi intézkedések

Az első átfogó – azaz minden hazai szerencsejáték-szervezőre kötelező, illetve a kóros játékszenvedély enyhébb és súlyosabb formáival kapcsolatban is önkéntes eszközöket biztosító – játékosvédelmi rendszer 2016-től működik Magyarországon kormányrendeletben rögzítve.

Tovább
A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató