Segítsen, hogy segíthessünk a törökországi földrengés áldozatainak!Adományozok

Akarom program

Az „AKAROM – MODELLPROGRAM” a Katolikus Karitász innovatív fejlesztési programja Katolikus Karitász - Caritas Hungarica – Végtelen lehetőség – Komplex felzárkóztatási modellprogram a Sellyei járásbancímmel EFOP-1.5.1-17-2017-00005 sz. projekt keretében olyan családoknak nyújtott támogatást, aki saját helyzetükön szeretnének változtatni, akik szeretnék megtanulni az öngondoskodás folyamatát és szeretnék, hogy szociális helyzetük pozitív irányba változzon.

Négy alkalommal találkoztunk a programba bevont családokkal, ahol ismeretterjesztő és gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a programban résztvevők. Szakmai felügyeletet, segítséget biztosítottunk a szociális munka eszközeivel és új programelemek segítségével.

Fontos volt, hogy családi program lévén a szülők számára nyújtott foglalkozások, előadások során gyermekfelügyeletet biztosítottunk a program ideje alatt!

A Végtelen Lehetőség projekt során Besence és Baranyahídvégen élő családok (szülők és gyermekek) vettek részt a programban, összesen 20 család a sellyei járásból.

A rendezvény témái voltak:

1.     Meseterápia

A kitörés és felzárkózás, valamint a „soha nem késő újrakezdeni” lehetőségeit a meseterápián át közelítjük meg. A mesék jelentőségéről és fontosságáról is szó van a gyermeknevelésben. Emellett betekintést láthattak a résztvevők a Katolikus Karitász munkájáról, feladatáról is.

2.     Tudatos gyermeknevelés

Ezen a találkozón gyakorló óvodavezető mondta el tapasztalatait és ismereteit a gyermekek neveléséről és a család szerepéről a gyermekek életében. Közös alkotó tevékenységgel zárul a program.

3.     Egészséges háztartás

Egészségügyi prevenció keretében, szakember beszélt ezen a foglalkozáson a tudatos és egészséges étkezésről, táplálkozásról, életmódról

4.     Tudatos háztartás, adósságrendezés, lakhatás

Pénzügyi szakember segítségével nézzük meg a tudatos és olcsó háztartás fontosságát és fortélyait. A lakhatási nehézségekben és problémákban segített eligazodni a szakember.

A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató