2019. július 12.

Gyűjtés a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei viharkárosultak megsegítéséért

Június 27-én váratlanul érkezett vihar okozott óriási károkat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A helyreállítási munkálatokba a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász is bekapcsolódott. A családok támogatására gyűjtést is hirdettek.

Tovább
2019. július 8.

Zöldellő kertek Tekenyén

A Katolikus Karitász az Öngondoskodó háztartások – Zöldellő kertek programja keretében évek óta vetőmagcsomagokat juttat el egyházmegyei szervezetein keresztül a konyhakerttel rendelkező rászoruló családokhoz.

Tovább
2019. július 8.

Ismét elindult az Akarom tovább program

Kispesten 35 család részvételével folytatódik a Karitász családtámogatási programja. A 8 hónapig tartó program során számos olyan gyakorlati tanácsot, háztartásvezetési praktikát sajátítanak el a családok, amelyek hosszú távon jelentős javulást eredményezhetnek életkörülményeikben.

Tovább
2019. július 5.

Újra Karitász tábor Nardán

Június 18-án hivatalosan is megnyílt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora Nardán. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét, majd beállt a gyerekek közé és kipróbálta velük a játékokat.

Tovább
2019. július 1.

Az ezeréves határnál szűrt az Orvosmisszió

A Gyimesekbe látogatott a Katolikus Karitász orvosmissziója, ami két éve végez szűréseket a legszegényebb külhoni, magyarok lakta területeken. Kecskés Csoma, a Mandiner munkatársának beszámolója.

Tovább
2019. június 27.

Viharkároknál segít a Karitász Heves megyében

Katasztrófahelyzet alakult ki a nagymennyiségű csapadék miatt június 22-én Eger környékén. A Karitász egri igazgatója és önkéntesei felmérték több településen a károkat és bekapcsolódtak a fertőtlenítési és takarítási munkákba.

Tovább
2019. június 18.

Orvosi eszközöket adományozott a viski kórháznak a Karitász

EKG-t, vérnyomásmérőket, kerekesszékeket, járókereteket és rollátorokat (guruló járókeret) adományozott a Katolikus Karitász a helyi kórháznak a kárpátaljai Visken.

Tovább
2019. június 17.

25 éves a budapesti RÉV Szolgálat

Alapításának 25. évfordulóját ünnepli idén a Katolikus Karitász budapesti RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata.a jubileum alkalmából jőnius 13-án szakmai konferenciát tartottak, június 14-án pedig ünnepi programmal emlékeztek a RÉV elmúlt negyed évszázados munkájára.

Tovább
2019. június 6.

Petíció Ukrajna újonnan beiktatott elnökéhez, hogy a humanitárius segítség célba érhessen

A Katolikus Karitász Ukrajna új elnökének segítségét kéri, hogy a karitatív szervezetek által indított segélyszállítmányok bürokratikus akadályok nélkül, egyszerűen, gyorsan, korlátozások nélkül juthassanak el a kárpátaljai és ukrajnai rászoruló családokhoz és karitatív szervezetekhez.

Tovább

Korábbiak »

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató