2021. szeptember 15.

„Minden forrásom belőled fakad” – lezárult a NEK

Ferenc pápa szeptember 12-én Budapesten bemutatott szentmiséjével zárult az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, melyen mind résztvevőként, mind szervezőként nagy létszámban voltak jelen a Katolikus Karitász önkéntesei és munkatársai.

Tovább
2021. szeptember 13.

A Karitász vatikáni képviselőjének látogatása Magyarországon

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus vendége volt Msgr. Pierre Cibambo, a Caritas Konföderáció Egyházi Asszisztense és Afrika Nemzetközi Kapcsolatokért Felelős Tisztviselője, aki a Kongresszus után néhány napot töltött még Magyarországon.

Tovább
2021. szeptember 12.

Ferenc pápa szeptemberi imaszándéka: Tanuljunk a fiataloktól földjük jövője érdekében

A Szentatya ima-világhálózatának szeptemberi szándéka a teremtett világ megóvására fordítja a figyelmet és azt kéri a felnőttektől, hogy tanulják meg a fiataloktól a készséget a változtatásra, hiszen ők már elkötelezték magukat egy egyszerűbb és környezetbarátibb életmód mellett.

Tovább
2021. szeptember 8.

Tárlat nyílt a 30 éves Szombathelyi Karitász munkájáról

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász újjászervezésének 30. évfordulója alkalmából nagyszabású tárlatkörút kezdődött, aminek első állomása szeptember 3-án Körmend volt. Büki László írását adjuk közre.

Tovább
2021. szeptember 6.

„Minden ember jó” - Szeretetvendégségben a görögöknél

A Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász is csatlakozott az országos felhíváshoz, hogy rászoruló embertársait vendégelje meg egy tál meleg étellel. A Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász és az egyházmegye intézményeiből érkező önkéntesek ezen kívül fodrászatot, vérnyomás- és vércukorszint mérést, valamint zenés-táncos műsort kínáltak a vendégeknek.

Tovább
2021. szeptember 4.

Testvérek vagyunk, együtt ülünk az asztalnál – Szeretetvendégség az eucharisztikus kongresszus előtt

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ünnepélyes megnyitása előtti napon Budapesten a II. János Pál pápa téren hatszáz rászorulót, hajléktalan embereket, szegény családokat, időseket, menekülteket látott vendégül az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és segítő szervezetei, az Agrárminisztérium és a honvédség támogatásával.

Tovább
2021. szeptember 2.

Megjelent az Adásidő őszi lapszáma!

Megjelent országos magazinunk őszi száma benne képes beszámolókkal, hírekkel és rejtvénnyel. Keresse a templomokban vagy olvassa on-line.

Tovább
2021. szeptember 2.

Hol találkozhatsz a Karitásszal a NEK ideje alatt?

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus több programjához is csatlakozik a Katolikus Karitász.

Tovább
2021. szeptember 1.

Örömteli iskolakezdés a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitásznál

A Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász három iskolába vitt hátrányos helyzetű gyermekek számára táskákat, valamint vásárlási utalványt augusztus utolsó napján.

Tovább

Korábbiak »

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató