2020. augusztus 10.

„Megállt az élet, olyan, mint egy rémálom” – A libanoni Caritas a szenvedők mellett áll

Több mint 300 ezer ember vesztette el otthonát, több ezer sérültje és több mint száz halottja van az augusztus 4-én, kedden a bejrúti kikötőben történt robbanásnak. „A helyzet szörnyű, katasztrófa, totális zűrzavar uralkodik” – mondta el Rita Rhajem, a Caritas Lebanon igazgatója.

Tovább
2020. augusztus 7.

10 millió forint gyorssegéllyel segíti a Katolikus Karitász a libanoni robbanás károsultjait

A Katolikus Karitász saját forrásból tízmillió forintos gyorssegéllyel segít Bejrútban a Libanoni Karitászon keresztül, amelyhez összefogás keretében lehet csatlakozni pénzadományokkal.

Tovább
2020. augusztus 5.

Tizedik alkalommal indul el Magyarország legnagyobb iskolakezdési segélyprogramja

A szünidő még tart, de néhány hét múlva a tavaszi digitális oktatást felváltja a tantermi oktatás, szükség lesz tanszerekre. Az iskolakezdés idén még komolyabb megterhelést jelent a gyermekes családoknak. A Karitász 2020-ban 10.000 iskolás gyermek támogatását tűzte ki céljául.

Tovább
2020. augusztus 3.

Isten meghosszabbított keze: a karitászos – Hálaadó szentmise a karitászönkéntesek szolgálatáért

Július 31-én este Budapesten, a Bosnyák téri Páduai Szent Antal-plébániatemplomban hálaadó szentmisén köszönte meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitászközpontja és a Katolikus Karitász a járványügyi vészhelyzetben szolgálatot teljesítő önkéntesei áldozatos szolgálatát.

Tovább
2020. augusztus 1.

Nápolyban ezrek szorulnak a Karitász és a Páli Szent Vince Társaság segítségére

A Covid-19 idején a karitatív munka új cselekvési módokat kíván” – fogalmazta meg Giancamillo Trani, egyházmegyei Karitász igazgató.

Tovább
2020. július 31.

„Nem a klienssel beszélgetek Istenről, hanem Istennel a kliensről”

A krízisek az élet természetes részei – míg azonban valakinek egyedül, saját erejéből vagy a családja, barátai támogatásával sikerül átvészelni ezeket, addig másnál ezek az élethelyzetek olyan elakadást okozhatnak, amelyen csak szakértő segítségével tud átlépni.

Tovább
2020. július 29.

Csak a szúnyogok számán változtattak volna a gyerekek

A Katolikus Karitász munkatársai Miskolctapolcán szerveztek tábort Ormánságban élő gyermekeknek. Már az utazás is nagy kaland volt, hiszen a résztvevők Tésenyből, Baksa, Magyarmecske és Csányoszró településekről a falugondnokok segítségével Szentlőrincen és Budapesten át utaztak Miskolcra.

Tovább
2020. július 28.

Végtelen lehetőség nyílik arra, hogy szeressünk

A Katolikus Karitász „Végtelen lehetőség” elnevezéssel komplex felzárkóztató modellprogramot valósít meg az ormánsági Sellyei járásban. A nyár náluk is az öröm és a szórakozás ideje, a palacsinta és a szülői kvíz már csak hab a tortán.

Tovább
2020. július 27.

Gyógyít és bizalmat épít a Katolikus Karitász orvosmissziója

Egy sűrű hét után is vállalja a 8-10 órás utakat dr. Pósz Zoltán, az orvosmisszió nyíregyházi tagja.

Tovább

Korábbiak »

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató