Fontos a társadalmi felelősségvállalás

"A jelenlegi helyzetben rendkívül fontos a vállalkozások társadalmi felelősségvállalása, amely magyar termékek előállításában, a munkahelyek megőrzésében és a felajánlásokban testesül meg" - hangzott el péntek délelőtt a karitatív szervezetek részére történő adományátadáson

Fertőtlenítőszerrel megrakott kamion gurult be péntek délelőtt a Szent László Kórház elé, ahol a nagy karitatív szervezetek teherautói már felsorakozva várták az adományokat, hogy azok minél hamarabb elindulhassanak jótékony célú útjukra.

A vállalkozások, nagyvállalatok társadalmi felelősségvállalásának jegyében az Unilever Magyarország Kft. 30 raklap fertőtlenítőszert ajánlott fel karitatív célra. A felajánló, a kórház és az Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács tagjai megállapodtak abban, hogy az összefogás jegyében a kórházban négy raklap fertőtlenítő marad, a többit az NHKT tagjai – a Katolikus Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat használja fel szociális célokra és juttatja el egyházi és civil fenntartású bentlakásos szociális intézményeknek (idősotthonoknak, fogyatékossággal élőkkel vagy pszichiátriai betegekkel foglalkozó intézményeknek) az ország különböző pontjaira, hogy a segítség minél hatékonyabban és minél több helyen hasznosuljon.

A fertőtlenítőszerek átadásán Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke elmondta, hogy az elmúlt másfél hónapban sok felajánlás érkezett és nagyon sokan hívták a 1357-es adományvonalat is, ugyanakkor nagyon fontos a vállalatok társadalmi felelősségvállalása.

Az államtitkár kitért arra is, hogy május 8-a a vöröskereszt nemzetközi világnapja, és megköszönte a Magyarországon és a világon dolgozó önkénteseknek és hivatásos vöröskeresztes dolgozóknak a munkájukat.

A segélyszervezetek az átadás után azonnal útnak is indították az első szállítmányokat. A Katolikus Karitász több egyházi fenntartású intézménynek, idősotthonnak juttat el az adományokból. Az elmúlt időszakban is többször segítette saját forrásból ezeket a rendkívül fontos feladatot ellátó intézményeket fertőtlenítőszerekkel, vitaminokkal és a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközökkel. Nagyon fontosnak tartja a szervezet, hogy az egészségügyi és szociális területen dolgozókra, ápoltakra, gondozottakra is kiemelt figyelmet fordítson.

Az adományok nyilvános átadása után még sor került egy - a veszélyhelyzet alatt már többször megtapasztalt - összefogást erősítő gesztusra.  A Református Szeretetszolgálat az általa gyártatott több ezer arcvédő pajzsból 500 darabot adott át mind a hat szervezet részére, segítve a szociális intézményekben végzett munkájukat.

Katolikus Karitász

A+ A-

Képgaléria

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató