Tárjátok ki a szíveteket!

Elindult a Katolikus Karitász adventi segélyprogramja

A Katolikus Karitász minden évben meghirdeti adventi adománygyűjtését. Tárjuk ki a szívünket és adjunk belőle egy darabot azoknak, akiknek szüksége van rá! Ezt szeretné a szervezet kifejezni a segélyprogram elnevezésével is. A nyitó sajtótájékoztatón Écsy Gábor országos igazgató és Dolhai Attila színművész beszélt a részletekről.

A segélyszervezet az akció megnyitóját a budapesti Szent István Bazilika előtt tartotta  advent első vasárnapján. Écsy Gábor, országos igazgató elmondta: „Sok kihívással nézünk szembe az idei karácsony során. Eddig a vírushelyzet nehezítette meg legjobban a közös ünnepeket, keveset és félve találkoztunk az idősebb családtagokkal. Most más jellegű problémák csökkentik az ünnep fényét. A Karitász idén is a nélkülözőkért indít ünnepi összefogást. Ennek kettős célja van: ünnepé tenni a karácsonyt és könnyebbé tenni a hétköznapok terheit. Szeretnénk élelmiszert vinni a családoknak, hogy ne üres asztalnál kelljen megélni a karácsonyt. Idén is meghívjuk közös ünnepségre a magányos és szegény körülmények között élő időseket. Célunk, hogy lakhatási támogatást adjunk, hogy emberi körülmények között élhessék a családok hétköznapjaikat és ünnepeiket. A különböző élethelyzetekben különleges törődést adhatunk, személyre szabott segítséggel. Ebben segít országszerte 10.000 önkéntesünk, akik a Karitász hálózatában minden nap a legszegényebbekért dolgoznak. Hálásak vagyunk a munkájukért, segítségükkel válik életté segélyszervezetünk jelmondata: Embertől emberig!” 

Dolhai Attila Jászai Mari-díjas, Érdemesművész kiemelte, hogy már a tavalyi évben is részt vett a segélyakció népszerűsítésében. „Az Angyalbatyuban vettem részt, és készítettünk mi is egy ajándékdobozt. Akkor döntöttük el, hogy az akciónak egy saját dalt készítünk, ami most, egy év után bemutatható. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a karácsonyi jótékonysági koncertre, ami itt a Bazilikában lesz, azért is vagyunk itt. December 17-én, 19:30-kor tartjuk, a belépés ingyenes lesz, a Karitász felületein lehet regisztrálni.” 

Regisztráció a jótékonysági koncertre

Az akció keretében számos országos program zajlik karácsonyig.

November 27-től egészen a karácsonyig tartó időszakban több módon is be lehet kapcsolódni az országos akcióba. 

december 4. – Győr – országos megnyitó

A segélyszervezet ezen túl november 27. és december 22. között Budapesten a Bazilika Adventi Vásárban adománypontot működtet.

Kérjük, lehetőségeik szerint csatlakozzanak a Karitász adventi adománygyűjtési akcióihoz, buzdítsák ismerőseiket és vigyék hírét, hogy minél nagyobb lehessen az összefogás és a korábbiaknál is több rászorulóhoz juthassunk el!

Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12011148–00124534–00100008

Adományvonal: 1356

online adományozás

Segítsen, hogy segíthessünk!

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató