Vannak még szép napjaink… - Caritas Hungarica Díjat adtak át Mezőhegyesen

Kétnapos rendezvényt tartottak Mezőhegyesen, melynek keretében Nagy Károlyné, a helyi karitász csoport vezetője kapott Caritas Hungarica Díjat. Ancsa-Molnár Hajnalka szegedi karitász irodavezető ikon kiállítását is megtekinthették az érdeklődők.

Mezőhegyesen a COVID-19 járvány miatt elmaradt áprilisban a Szent György napi búcsú. Ezt (is) pótolta a közösség az október 3-4-i rendezvényével, ahol az első napon 17 órakor Sipos István orgonaművész és Nagy Katalin énekművész koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők, s közben megcsodálhatták Hanczik Mátyásné és Tarkó Mihályné kézműves alkotásait. Vasárnap 9:30-kor Ancsa-Molnár Hajnalka ikonfestő kiállításának megnyitójával kezdődött az ünnep. A templomba belépőket gyertyafényben csillogó csodálatos ikonok fogadták, bearanyozva a lelkeket.  A kiállítás október 11-ig lesz látogatható.

A hittanos gyerekek verses, zenés műsora után a szentmisét bemutatta Takács Tamás ezredes, tábori lelkész. Felidézte az Aradi vértanúk és a mezőhegyesi templom vértanú papjának, Gonzeczky Jánosnak emlékét: a hazaszeretet, az egyéni felelősséget, a tettek minőségének fontosságát.

Ezután a helyi plébános, dr. Kasuba Róbert Szent György Díjakat adott át, a hitéletben kimagasló munkát végzőknek: Mag Józsefnek és feleségének Irénkének, Gábor Juliannának, és Hanczik Mátyásnénak.

Ebben az évben - szintén a járvány miatt - itt kapta meg Nagy Károlyné, Erzsike a rangos Caritas Hungarica Díjat. Erzsike a helyi karitász csoport alapítója, vezetője és több, mint 30 éve lelkesen végzi ezt a nehéz munkát. A díjat Ancsa- Molnár Hajnalka, a szegedi karitász irodavezetője adta át.

Nagy Károlyné Erzsébet 26 éve végzi segítő tevékenységét a mezőhegyesi plébániai Karitász Csoportban. Csoportvezetőként elköteleződéssel és szeretettel fogja össze maroknyi csapatát, míg mellette rendületlenül helyt áll kántori, családi, közéleti feladatai végzésében is. Felkutatja a rászoruló családokat, megmozgat mindent, hogy segíteni tudjon a bajbajutottakon. Szeretetet és kedvességet sugárzó egyénisége áthatja szolgálatát és így mind a csoporttársai, mind a gondozottjai erőt meríthetnek belőle.

Végül a templom falán található Gonzeczky János emléktábla koszorúzása következett. Verset mondott Janovszki Lili, majd dr. Kasuba Róbert elevenítette fel, hogyan és miért lett Gonzeczky János vértanú.

Forrás: Krucsóné Gergely Erzsébet, karitász önkéntes

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató