Játékosvédelmi intézkedések

Az első átfogó – azaz minden hazai szerencsejáték-szervezőre kötelező, illetve a kóros játékszenvedély enyhébb és súlyosabb formáival kapcsolatban is önkéntes eszközöket biztosító – játékosvédelmi rendszer 2016-től működik Magyarországon kormányrendeletben rögzítve.


A rendszer célja a túlzásba vitt szerencsejáték káros hatásainak csökkentése a következő eszközökkel:

A rendszer egyik legfontosabb eleme a jelentős önkorlátozó nyilatkozat tétel lehetősége. Ennek lényege, hogy a játékos saját döntése szerint 1, 3 vagy 5 évre a hazai játékkaszinókba és kártyatermekbe való belépését, illetve a hazai távszerencsejáték vagy online kaszinójáték oldalakra való regisztrációját kizárhatja. A nyilatkozatokat a Szerencsejáték Felügyeletnél lehet megtenni. A nyilatkozattevő részére – a nyilatkozatban meghatározott körben és időtartamban – a hazai játéktermek, kártyatermek, távszerencsejáték és online kaszinójáték szervezők nem biztosíthatnak játéklehetőséget.

A jelentős önkorlátozó nyilatkozatra, valamint a játékosvédelmi rendszer egyéb elemeire vonatkozó részletes tájékoztatókat a szakminisztérium a Szerencsejáték Felügyelet útján teszi közzé:

 

www.szf.gov.hu (Játékosvédelem menüpont)

0-24 órában hívható játékosvédelmi zöld szám (80) 205 352


Ugyanezen tájékoztatók a hazai szerencsejáték-szervezők honlapjain, illetve az egyes játékhelyeken papír alapon is elérhetők. A szerencsejáték-szervezők ezen felül tájékoztatják a játékosokat a szervezőnél ingyenesen igénybe vehető konkrét játékosvédelmi eszközökről is (például tétvagy nyereménylimitek, játékban töltött időre figyelmeztető jelzések).

2017-től a játékosvédelmi rendszer új elemmel gazdagodik: a játékkaszinók, online kaszinók játékadójának 3%-át – a játékosvédelmi 3%-ot – közvetlenül a játékosvédelmi rendszer működtetésére kell fordítani. A jelen honlap is a játékosvédelmi 3% felhasználásával jött létre annak érdekében, hogy a problémás vagy kóros szerencsejátékkal érintett játékosok és családtagjaik, hozzátartozóik a korábbinál szélesebb körű és gyakorlatias információkhoz jussanak.

A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató