Segítsen, hogy segíthessünk a törökországi földrengés áldozatainak!Adományozok

Kisszentmártoni Jelenlét Pont

Családi nap

A Dráva folyó árteréhez tartozó tó partján, jó hangulatú főzéssel egybekötött családi napot tartottunk. A gyermekek és szülők aktív részvételével szalonnát sütöttünk, játszottunk, zenés műsort hallgattunk, pihentünk, a gyerekek még légvárban is ugrálhattak. Minden korosztály megtalálta a számára kedves időtöltést. 

Március 15-i ünnepség

Nemzeti ünnepünkre készülve nem csupán megemlékeztünk a szabadságharc eseményeiről, hanem egy kézműves foglalkozás keretében magyar zászlót, és kokárdát készítettünk a gyerekekkel. Mindezek után még játékos vetélkedőre is maradt idő.

Farsang

A farsangi népszokások felelevenítését saját, egyedi készítésű jelmezekben ünnepeltük. Mindenki kreatív ötletekkel állt elő. Felszabadító érzés volt valaki/valami más bőrébe bújni. Néha nem árt megfeledkezni a mindennapi gondokról, és csak lenni valakinek, aki igazából nem vagyok.

Gyereknap

Gyereknap alkalmával egy különleges helyre kirándultunk a Kisszentmártoni gyerekekkel. A Duna-Dráva Nemzeti Park ornitológusának, a madár gyűrűzés fogásait bemutató ismeretterjesztő előadását hallgattuk meg. Ámulatba ejtő volt a madárfajok sokszínűsége. A kirándulás nem lett volna teljes, ha nem jutott volna idő a közös főzésre. Nem vártunk rá, hogy a ”sült galamb a szánkba repüljön.”

Karácsony

A karácsonyi készülődés egyik meghatározó mozzanata, az ajándékok elkészítése. Tudjuk, hogy az az igazán értékes ajándék, ami a saját munkánk gyümölcse. Ezért a gyerekek önálló műsorral készültek a karácsonyi ünnepre. A szülők és a többi gyerek előtt mutatták be produkcióikat.   

Adventi kézműves sarok

Gyerekek és szülők közösen készültek az adventi időszakra. Koszorút, és hógömböt készítettek. Így a közösség élményét élvezve, sikerült elkészíteni néhány dekorációs elemet, melyek segítenek ráhangolódni az ünnepekre.

Ifi klub

Kisszentmárton környéki erdős területen rendeztünk egy különleges ifi klubot, melynek célja a természet megismerése volt. Növények és állatok nyomai után kutatva, sok érdekességre bukkantunk. A gyerekek egy játékos vetélkedőben bizonyíthatták, mennyi új ismerettel gazdagodtak.

Bohóc vendég

Nagy érdeklődés, és vidám hangulat jellemezte bohóc barátunk látogatását a Kisszentmártoni Jelenlét Ponton. A gyerekek számos különleges programon vehettek részt. Volt kézműves foglalkozás, lufihajtogatás, arcfestés, és játékos vetélkedő. Olykor jólesik a ”bohóckodás!”

Mikulás

Ajándékot szeretünk adni és kapni. A Mikulás érkezésekor tudjuk, hogy mindkettőben részünk lesz. Így történt ez a Kisszentmártoni Jelenlét Ponton is. A gyerekek szívesen daloltak, és szavaltak a Mikulásnak, a sok finomságért cserébe. A termet megtöltötte az ajándékozás örömének légköre.

Videók:

2020. nyári tábor

2020. évi programjainak rövid képes összefoglalója

Gyereknapi Madarász Klub kirándulás

2021. februári foglalkozások

2021. májusi foglalkozások

2021. nyári úszótanfolyam

A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató