Öngondoskodó háztartások - Szép otthonok program

A lakókörnyezet rendbetételét segítő program

2017-ben indított el a Karitász ezt az innovatív fejlesztési programját.  

A program célja: az otthonok komfortjának, higiéniájának, tisztaságának, rendjének növelése, az öngondoskodás elősegítése, az élhetőbb lakáskörülmények kialakítása támogatással és a család aktív bevonásával.  

A program során tárgyi, természetbeni támogatás mellett az önkéntesek segítsége, a településen fellehető egyéb források bevonása mellett, kiemelt jelentősége van a család változást célzó hozzáállásának. Így a program egy szándéknyilatkozattal, és támogatói szerződéssel indul, melyekben a támogatott vállalja a programmal járó feladatok elvégzését, a programban való aktív részvételt. A program több szintű támogatásból áll, melyek egymás után következnek, a támogatási szintek befejezésének igazolása után. 

1.szint: udvar rendberakása 

szemét, hulladék elégetése 

összegyűjtése zsákokba, konténeres szállítás 

2. szint: falak javítása, tisztasági festés 

3. szint: bútorok pótlása – aki az 1. szintet tartja és a 2. szintet teljesítette 

elhasználódott ingóságait cseréljük, pótoljuk használt tárgyakból 

4. szintrezsi támogatás 

  • Lakhatási körülmények javítását célzó szociális, tárgyi és természetbeni támogatások biztosítása a Katolikus Karitász saját forrásából az együttműködés és a támogatási szintek teljesítésének függvényében. 

A program az Egyházmegyei Karitász szervezetek és önkéntesek szakmai bevonásával valósult meg, akik felmérték a családok anyagi helyzetét, lakáskörülményeit és végig kísérték a támogatási szintek megvalósulását is. 

A program az EMMI támogatásával valósul meg.

 

 

A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató