Segítsen, hogy segíthessünk a törökországi földrengés áldozatainak!Adományozok

Tésenyi Jelenlét Pont

Lovas tábor

A 2021 júliusában rendezett tésenyi lovas tábor, nagy népszerűségnek örvendett a falu apraja-nagyja számára. A tematikus hét során, a gyerekek készség-és képességfejlesztésén volt a hangsúly. A foglalkozásokon korhű íjakkal, dobócsillaggal, dárdával tanulták a célba lövést. A hét fénypontja az állatok ápolása és megismerése, majd a lovaglás volt. A tábor arra is jó alkalmat teremtet, hogy a gyerekek megismerkedhessenek a település múltjával, régi történetekkel.

Úszó tábor

2021 augusztus 16-27 között a sellyei uszodában, úszó-táboroztak a tésenyi és kisszentmártoni gyerekek. Bár az idő nem volt hozzánk kegyes, mi kitartottunk. A tábor során mindenki vízbiztossá vált, többen elsajátították a gyorsúszás technikáját. A foglalkozások után a gyerekek még hosszú ideig játszottak a medencében.

TSMT tábor

2021 július 19-23 között programvezető konduktorok irányításával 20 gyermek számára (két csoportban), TSMT tornafoglalkozás zajlott Tésenyben. Ritmikus gyakorlatok, kinetikus észlelést és auditív differenciálást fejlesztő feladatok segítségével, a gyerekek iskolai felkészítését, és képességeik fejlesztését segítettük.

Szülinapi tortasütés

A Tésenyi Jelenlét Ponton immár hagyománnyá vált közösségi program, a szülinapi torta készítés. Ezen alkalmak során a szülők a Jelenlét Pont munkatársai segítségével, tortát készítenek a szülinapját ünneplő gyermekük számára. A foglalkozások mindig jó hangulatban telnek. A szülők az ajándékozás örömét, a gyermekek pedig a finom torta ízét élvezhetik.

Busójárás

2019 februárjában egy jutalomutazáson vehettek részt, a Tésenyi Jelenlét Pont programjain legaktívabban résztvevő gyerekek. Így 9 gyerkőcöt állt módunkban elvinni Mohácsra a télűző Busójárásra. A busók felvonulása, és a kapcsolódó tűzrakás látványa, felejthetetlen élménnyel ajándékozott meg mindannyiunkat.

Budapest: Erzsébet karácsony

2018 decemberében a tésenyi és a kisszentmártoni gyerekek közösen utaztak fel a fővárosba, az Erzsébet karácsonyi programra és koncertre. Tésenyből 17 gyermek kapott életre szóló élményt, azzal hogy megnézhették Budapestet, és a Parlament előtt felállított ország karácsonyfáját. A Tropicarium - Oceanárium - A cápás állatkertben eltöltött néhány óra alatt, a gyerekek szinte úsztak a boldogságban. A napot a Papp László Budapest Sportarénában zárták, ahol a Családok Éve alkalmából tartott nagyszabású koncerten, sok híres énekest, előadót láthattak.

Farsang

2019 februárjában megrendezésre került Tésenyben a ”farsangi mulatság”. A jelmezes ünnepség nyitó mozzanata, az egész falun átsétáló jelmezes gyerekek felvonulása volt. A parádé közben a gyerekek invitálták a felnőtteket, így közösen folytatódott a farsang a Jelenlét Pont épületében. A gyerekek és a Katolikus Karitász helyi munkatársai tánccal, fellépéssel készültek. Az esemény nagyon vidám hangulatban telt, szinte az egész falu eljött az alkalomra.

Hit-és élmény tábor

2020-ban Miskolctapolcán hit-és élmény tábort tartottunk. Mintegy 20 gyermek számára tudtunk életre szóló élményt biztosítani. A tábor tematikájából kiindulva fontos szempont volt a hitéleti gyökerek megismertetése, így a szentek életének bemutatásával, és a helyi templomok látogatásával gazdagítottuk a táborozókat. Jártunk az állatkertben, a barlangfürdőben, a gyerekek megnézték a dinókról szóló kiállítást a miskolci Herman Ottó Múzeumban, és a Kohászati Múzeum kiállításán megismerhették a bányászati szakma rejtelmeit.

A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató